Poradna Sakura STAC 12 CPA/CF

Autor: kecy a kecy | Vloženo: 05.07.2016 000 14:44 | Témata: Poradna Sakura STAC 12 CPA/CF

kecy a kecy

kecy a kecy

Jaký je rozdíl mezi drahou a levnou klimatizací kromě ceny?

Mám zkušenost s levnější klimatizací (do 7.000.-), která fouká 350 m3/hod, a při okolní teplotě 26°C je teplota vyfukovaného - ochlazeného vzduchu 5-7°C . V diskuzích nebo hodnocení u jiných typů čtu, pokud uvedou tuto hodnotu, že je to jedna z nejnižších teplot, že i dražší klimatizace mají tuto teplotu až 13°C. Pokud by byla námitka, že dražší mají větší průtok vzduchu = tudíž musí zároveň nasávat i více teplého vzduchu z prostor mimo ochlazovanou místnost, jelikož z té se část vzduchu fouká hadicí ven. Tak nevím proč investovat víc, když to jde levněji a výsledek stejný.

  • Radovan K.

    Radovan K.

    5. září 2016

    "Nejsem přece tak bohatý, abych si kupoval levné věci".
    Levné výrobky - a u zařízení s chladivovým okruhem a kompresorem to platí dvojnásob - mají kratší životnost, protože výrobce šetří na kvalitě nejdůležitějších komponent, například na kompresoru, který je srdcem jednotky. Levné jednotky mají levné kompresory. Papír snese vše, tedy údaje o stejných nebo lepších parametrech sice mohou být výrobcem garantovány, ale kde je pak informace o životnosti jednotky? Když díky ochlazování vzduchu na nižší teplotu pracuje dlouhodobě ve vyšších tlacích? Důležité je také sledovat nabídku příslušenství (levné jednotky mají malou nabídku příslušenství) a v neposlední řadě dostupnost náhradních dílů! Dovozci levných jednotek často každý rok přivezou jiné modely (vybírají pro nás ty nejlevnější!), ale je to jen zařízení a kde pak máme jistotu, že když se nám náhodou zničí hadice na odpadní vzduch (rozkousá ji třeba pes), že ji pořídíme a nemusíme shánět celou jednotku? Mají levné jednotky možnost pozáručních oprav? Nebo když je jednotka po záruce máte smůlu? Z dlouhodobého hlediska se vyplatí investovat víc, i když je první 2 roky výsledek stejný... mobilní klimatizace by Vám měla vydržet minimálně 10 let!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne (5)
    • kecy a kecy

      16. října 2016 - kecy a kecy

      Takže z vývoje ceny u této klimatizace, jejího poklesu to znamená, že tato klimatizace silně klesla na kvalitě, dostupnosti náhradních dílů, a možnosti dokupovat jakési obsáhlé příslušenství (jaké?) ? Budete muset. podle vaší odpovědi, počkat až začne sezona, ceny budou vyšší, a tím získáte i lepší kvalitu a servis :-) Nebo je to jinak ?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.