Nejnovější recenze ze sekce Mobilní klimatizace
- víc než dost dlouhá lepící páska se suchým zipem
- návod by mohl být podrobnější, a kvalitněji přeložen do češtiny
- po montáži to může při otevírání/zavírání okna "šponovat"; je potřeba si s tím trochu pohrát
Balení obsahuje DVĚ těsnění, přesně jak to má být. Pokud zákazník nemá problém vnímat rozdíl mezi číslicemi 1 a 2, a nekoupí si SAX W001 místo tohoto, nebude nepříjemně překvapen.
DeLonghi PACEM82 0151456002
Přidáno: 26. června 2024
(naposledy upraveno 26. června 2024)
Zakoupeno v IPRICE.CZ
- Dobře chladí
něco tam ve spodu dost hlasitě vrčí
- Snadné ovládání a přehledná mobilní aplikace
- Nevychladí místnost, tak jak by měla
- Nesplňuje specifikace výrobku
Klimatizaci máme v pokoji o ploše cca 22 m2 a výšce stropu 2,2 m, kde je v létě až 31 °C. Klimatizace by tento prostor měla hravě vychladit na alespoň 21 °C, ale to se zatím nepodařilo. Okna zavřená, žaluzie stažené, dveře do další místnost také, v okně natažená látková "bariéra", prostor kolem klimatizace doporučených 50 cm z každé strany, a přesto místnost vychladíme na pouhých 24,5 °C.
Reakce značky Sencor
Dobrý den, děkujeme za Vaší recenzi. Tento model klimatizace, je schopen vychladit místnost do velikosti 47 m2. Záleží ale na tom, jak je místnost izolovaná, zda se nejedná o půdní prostor, záleží na velikosti oken, jejich orientace, počet osob a také tepelné zdroje (pc,tv..a další spotřebiče). Pokud se jedná o mezonetový byt či půdní prostor, bude třeba volit klimatizaci silnější, která zvládne tyto teplejší prostory lépe vychladit. Pro tento účel, by se tedy lépe hodil například model SAC 1603,který má chladící výkon 16 000 BTU/h . S pozdravem Sencor.
Gree GPC10AN-K5NNA1A MONA
Registrovaný uživatel
Přidáno: 26. června 2024
(naposledy upraveno 29. června 2024)
- zdá se dost výkonná, vypadá hezky
- aspoň je to skutečná klima oproti těm "ochlazovačům", které jen odpařují vodu.
- je opravdu hodně velká a těžká, až mě to překvapilo.
- má mít wifi modul, ale v návodu o nastavení není řeč a ta appka od Gree, to je teda dílo. Mám na telefonu lednici, vysavač, ale tahle appka vypadá, že ji nezlomím. Připojit zařízení se mi nepodařilo.
- je hodně hlučná a intenzivně fouká - i ten nejmírnější stupeň teda vane. Do sleep režimu se mi ji ještě uvést nepodařilo. Měla být hlavně do ložnice, kterou máme na jih, takže nevím, jestli nepůjde z domu.
- v balení není sada na těsnění do okna, musíte si ji dokoupit.
- v balení není hadička na vypouštění kondenzátu, to jak budu dělat, ještě nevím.
Výkonná klimatizace, která má svoje mínus. Do podkroví rodinného domku určitě lepší než do bytu.
Plusem pro mě samozřejmě byla cena - koupila jsem ji za 5000 Kč.
Pokud nechcete investovat do profi klimatizace, je to pro vás řešení.
- Rozpětí teploty 16 - 30+, ale nevím, kdo by doma chtěl mít tolik stupňů
- Přidána sada do okna v balení
- Možnost propojit s aplikací a tím pádem možnost ovládat například z práce a připravit si příjemnější teplotu již před příchodem domu
- Za cca půl hodinky až hodinku srazí teplotu o 2 stupně bez problémů, následně snižuje pomaleji, ale záleží na velikosti místnosti
- Primární místnost, ve které je umístěna, zchladí bez problémů, další místnost pomaleji, ale zvládne to taky
- Má tři režimy (chlazení, odvlhčování, větrák)
- Vypadá elegantně
- Dotykové ovládání na klimatizaci (+ samozřejmě ovladač & aplikace)
- Tři úrovně výkonu
- Úplně nevím, jestli bych usnul byť při sleep režimu. I ten je dost hlučný, i když méně oproti normálnímu. Pokud ale aspoň ušetří pár korun, tak dobrý.
Po dlouhém rozmyšléní jsem začal reálně uvažovat nad klimatizací, protože podkrovní byt v létě vytopený i přes žaluzie na téměř 30 stupňů není nic moc. Na tuto padla volba díky zaměstnaneckému benefitu, kdy cena vyšla téměř na půlku a vzhledem k výkonu to byla vlastně bezkonkurenční koupě.
- kondenzovaná voda se odpařuje
- chybí regulace výkonu - reguluje se pouze ventilátor, ale kompresor jede stále naplno
- hlučné jako sušička prádla
Kompresor se vypíná až po dosažení požadované teploty, jinak jede naplno. U ledničky je běžné, že kompresor nejede na plný výkon (a plný hluk), pokud není potřeba chladit opravdu rychle. Zde lze regulovat pouze foukání ventilátoru (bohužel jsem nenašel přenosnou klimatizaci, která by to umožňovala).
Jinak plní, co jsem očekával, přes nějakou hlučnost zajistí chlad.
(+)
má to pěknej dizajn. Velikost je slušná. Má to odpařovač. Umí swing (i když na osoby to nefouká), ionizaci, odvlhčení. A+ třída alespoň, i když se mi výkon nezdá. Cena za hubičku, úpřimně v tomhle stavu nabídky nemám chuť si připlatit.
(-)
trápí se i s malou místností. Teplota klesá velmi pomalu. Víc BTU, ale výkon slabej. Hluk je velkej, nedá se ani mluvit, zase víc než na papíře. Aplikace padá. Upevnění roury je lepší než bývalo (a lámalo so).
Po 10 letech nová klima a nic se na trhu nezměnilo. Všechno noname výrobky, 90% má EER 2.6, a třídu A (nad 10k BTU vše), hučí, jsou obrovské a absolutně žádné přizpůsobení evropským poměrům. Pořád strkáme tlustou hadici do otevřeného okna s obřími ztrátami. Žádná inovace, zmenšování, ztišování nebo šetření elektřinou. Nic. Jo, vlastně dostali jsme vysoce hořlaví chladivo, kvůli ekologii.
- WiFi a mobilní aplikace
- 1 pokoj v bytě vychladí dostatečně
- Rozměry
- Hadice pro vývod teplého vzduchu by mohla být delší a více izolovaná
- Krátká přívodní šňůra, nutnost prodlužovačky
- Jednoduché a rychlé řešení, okamžitě pomůže v horkých dnech.
- Neumím s představit vývod teplého vzduchu zakotvený někde do otevřeného okna. Počítejte s tím, že lepší je otvor ve zdi. Buďto ven z budovy, nebo vedle do místnosti, kde teplo nevadí.
- Jedná se o velmi jednoduché zařízení, pravděpodobně se vyrábí pro mnoho firem pod různým značením a s různým opláštěním.
- Hlučnost je vyšší, odpovídá popisu.
Malá klimatizační jednotka za nejnižší možnou cenu. Prostor nevychladí, ale citelně pomůže o 2-4 stupně C v závislosti na velikosti místnosti a příjmu tepla zvenčí. V úterý objednáte a ve středu-čtvrtek už můžete v ochlazeném pokoji spát. Kdo by rád chladil i během noci, rozhodně připlatit a řešit profesionální instalací jednotky, která je spočítána dle parametrů budovy-místnosti.
- Chladící výkon velký
- Není moc hlučná
- Jednoduchá obsluha
- Dálkové ovládání
- Výkonná, chladí opravdu rychle
- poměrně tichá vnitřní jednotka
- jednoduché ovládání
- propojovací hadice je hodně tuhá
- při nepatrném vychýlení venkovní jednotky se vylije shromážděný kondenzát. Je to zmíněno v dokumentaci, ale doporučení je, mít venkovní jednotku ve vodorovné poloze. A jak ji mám přenášet?!
- rozpojení není triviální a vždy unikne nějaká část chladiva, proto musí rozpojení dělat odborník. Toto není explicitně zmíněno v popisech v e-shopech a zákazník má dojem, že klimatizaci jednoduše rozpojí a přemístí, případně napojí na jinou připravenou propojovací hadici (tak to ani omylem).
- v návodu chybí vysvětlení některých prvků přístroje
Přes všechny napsané nevýhody jsem spokojený, protože hlavní účel plní na 100%. Mobilní je pro zdatného člověka, starší a děti by mohli mít s přenesením problém.
- Mám krátce,ale zatím dělá to co má.Výkon je velice slušný pro moji potřebu asi 35m čtverečních vychladí do dvou hodin.Jednoduchá obsluha i propojení s WIFI .Jde zapnout na dálku z mobilu,kdy jedu z práce.Doma už je vychlazeno
- V návodu jsem nenašel k čemu je posuvná lišta,která je přibalena
S výrobkem jsem zatím spokojen,ale mám ho teprve týden
- Velmi slabý chladící výkon
- Stejně hlučný v tichém režimu
- Uváděný hluk měl být nižší
- Aplikace občas nefunguje
Reakce značky Sencor
Dobrý den, děkujeme za Vaší recenzi. Mrzí nás, že Vám nevyhovuje chladící výkon klimatizace. Pokud si pořizujete klimatizaci, je třeba zohlednit tepelné zatížení prostoru, což může být izolace, velikost oken a jejich orientace, počet osob v místnosti a tepelné zdroje (PC,TV atd) Pokud tento model klimatizace není schopen vychladit Vaší místnost, můžeme doporučit jinou klimatizaci která by byla vhodnější pro Vás prostor. Kontaktujte nás na emailu: [email protected] Od našich zákazníků, nemáme hlášeny žádné problémy s aplikací Sencor Home, doporučujeme překontrolovat pokrytí wifi v místě použití klimatizace. S pozdravem Sencor.
Vyzkoušeno krátce, funguje dobře. Velmi hodnotím také různé druhy příslušenství napojení horkého vzduchu mimo místnost. Super.
- Nevyhovuje, nestačí uchladit požadovaný prostor.
Reakce značky Sencor
Dobrý den, děkujeme za Vaší recenzi. Mrzí nás, že Vám klimatizace nevyhovuje. U klimatizace je třeba zohlednit tepelné zatížení prostoru, což může být izolace, velikost oken a jejich orientace, počet osob v místnosti a tepelné zdroje (PC,TV atd) Pokud tento model klimatizace není schopen vychladit Vaší místnost, můžeme doporučit jinou klimatizaci která by byla vhodnější pro Vás prostor. Kontaktujte nás na emailu: [email protected] S pozdravem Sencor.
- Místnost 5x5 m. vychladí na požadovanou teplotu cca 1 hod.- spokojenost.
- Wi-Fi Supr doplněk. Hodinu před návratem do místnosti, klimu zapnu z jakéhokoli místa. Dálkový ovladač jako pokojový termostat je taky fajn.
- Minus je neosvětleny dálkový ovladač, váha a hlučnější provoz.
- Celkově jsem s tímto zařízením spokojen.
- chladí
- vsechno co je potreba je v baleni
- skvela app
má první zkusenost s mobilni klimatizaci. je to rachot kdyz jede, ale da se to. v noci jsem to zatim nepotreboval a nezkousel. za me funguje skvele ale nemam s cim porovnavat. ochladi to co potrebujeme. z 28°na 24°to stahla asi za hodku. odber 1080W.
jsme nadseni
- Zakoupili jsme na základě doporučení uživatele z You Tube.
- Ochladí prostor běžné místnosti panelákového bytu.
- Pěkně vypadá, jednoduchá manipulace.
- Dodává se se sadou uchycení výfukové hadice do okna, což je velké plus.
- Hlučnost!!
- Hlučnost je opravdu značná, používáme na kratší časové úseky častěji, v hluku se opravdu delší dobu pobývat nedá.
Za cenu v akci 8 990 Kč opravdu dobře místnost ochladí,
smíříme-li se s hlučným prostředím.
Za běžnou cenu 11 990 Kč bychom ji určitě nekoupili.
Reakce značky Aerium
děkujeme Vám za Vaši recenzi a za důvěru, kterou jste nám projevili nákupem naší klimatizace. Velmi nás těší, že oceňujete její schopnost efektivně ochladit místnost, jednoduchou manipulaci a také praktické příslušenství pro uchycení výfukové hadice do okna.
Chápeme, že hlučnost může být pro některé uživatele překážkou. Rádi bychom Vás informovali, že mobilní klimatizace obecně produkují určitou míru hluku, což může být nezvyklé pro ty, kteří s těmito zařízeními nemají předchozí zkušenosti. Nicméně, z našich zkušeností a testování víme, že tato konkrétní klimatizace patří mezi méně hlučné modely dostupné na trhu.
Vaše zpětná vazba je pro nás velmi cenná a pomáhá nám dále zlepšovat naše produkty. Ještě jednou děkujeme za Váš nákup a recenzi.
Aerium.cz
Sencor SAC MT1240C Wi-Fi
Přidáno: 18. června 2024
(naposledy upraveno 18. června 2024)
Zakoupeno v Electro World
- Splnil očekávání
- Jednoduchá obsluha,snadné propojení s telefonem + hromada příslušenství v ceně produktu. Veliká spokojenost. Hodina v provozu a-3 stupně.
- Doporučuji
- Vysoký chladiaci výkon
- Relatívne tichá prevádzka
- Príjemná cena
- Spoľahlivosť
- Dobrý servis a poradenstvo u Vzdušín.cz
Objednával som v predstihu za ešte dobrú cenu a inštaloval až dnes - od utorka majú prísť trópy...
Doručenie bez problémov.
Chladiaci výkon veľmi dobrý s ohľadom na mobilnú klímu (nič tichšie som nenašiel).
Hlučnosť je veľmi príjemná - nízka (aj v noci sa dá spať) ak sa priestor už ochladí.
Nie je potrebné vylievať kondenzát (overené), ten sa proste odparí a vylúči v odpadnom potrubí (von).
Ovládanie cez mobil a cez diaľkové ovládanie bez problémov.
Zatiaľ bez problémov a spokojnosť - uvidíme po letnej sezóne, ale nepredpokladám problémy.